Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás

Első ízben engedélyezték laborban növesztett műhús árusítását Amerikában

2023. július 15. - Üzletfejlesztés

Első ízben engedélyezték laborban növesztett műhús árusítását Amerikában

Szingapúr után az Amerikai Egyesült Államokban is lehet majd laboratóriumban növesztett csirkehúst fogyasztani, miután két cég is beszerzett minden szükséges engedélyt ehhez.

Két vállalkozás is zöld lámpát kapott az Amerikai Egyesült Államokban arra, hogy laboratóriumban növesztett „csirkehúst” árusítson a fogyasztóknak – írja a The Guardian. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium az Upside Foods és a Good Meat számára adott engedélyt olyan csirkehús előállítására és értékesítésére, amit állati sejtekből növesztenek.

cultured-meat.jpg

Ezzel Szingapúr után Amerika lehet a világ második olyan országa, ahol engedélyezik az ilyen húsok értékesítését, amit mindkét cég nagy lépésnek nevezett.

A cégek már korábban megszerezték az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalának (FDA) engedélyét. A szektor támogatói szerint ez a megközelítés a hagyományos állattenyésztésnél jobb megoldás, nem csak állatjóléti, hanem környezeti szempontok miatt is. 

Akadnak persze kritikusok is, akik szerint megkérdőjelezik, hogy a speciális eljárásokkal előállított húsok előállításának eljárásának nem lesz-e szintén jelentős környezeti hatása.

Mindenesetre, a két cég hústermékeit már biztosan felszolgálják egy San Francisco-i és egy Washington állambéli étteremben. (HVG)

A bejegyzés trackback címe:

https://muhusforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr8618167694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása