Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás

Műhús: egyre nőnek a húspiaci kihívások - Szaporodnak a versenytársak és termékek

2022. május 13. - Üzletfejlesztés

Egyre több a műhús a piacon, ami már a gyártók eredményein is látszik A Beyond Meat negyedéves bevételei elmaradtak az előzetesen várttól, mivel a növényi alapú fehérjéket gyártó vállalat az Egyesült Államokban új versenytársakkal találta magát szemben. A növényi alapú húsok terén az elmúlt…

Tovább

Húsok a laboratóriumból - Növekedési faktor: ugyan, mi baj lehet?

Dohánnyal növesztik a jövő húsát Közeleg a nap, amikor laboratóriumi körülmények között előállított, sejtekből fejlesztett húsokat fogunk enni. Amerikai, szingapúri, katari, brazil és izraeli startupok is dolgoznak a műhúsok fejlesztésén, de olyan nagy nevek is beálltak az alternatív húsgyártás…

Tovább

Megölheti-e a műhús a húsipart? - Mit mondtunk 2013-ban a műhús jövőjéről...?

Megölheti-e a műhús a húsipart? Négy ember kétévnyi munkájába, és összesen 250 ezer angol fontba került az első fogyasztható, szintetikus húsból készült hamburger. Nagy áttörést jelent, hogy a massza íze már hasonlít a húséra, az állagán azonban még dolgozni kell. A találmány akár alapjaiban is…

Tovább

Jönnek a műhúsok! - Műhúsforradalom blogindító bejegyzés

Jönnek a műhúsok! Úgy tűnik, már 2015-ben is egyre többen hittek a húsutánzatokban, sőt már az ételkritikusokat is megtévesztették. Az új iparágba befektetett mások mellett Bill Gates, a PayPal és a Twitter is. Bár a vegetarianizmus és az ökoparadigma ihlette, igyekszik túlmutatni ezen: a húsok…

Tovább
süti beállítások módosítása